Elektrostatik püskürtme

Püskürtme esnasında boya zerreciklerini çok düşük ve doğru akım yükleyerek topraklanmış parçanın üzerine transferidir. Sistemde diğer elektrikli el aletlerindeki gibi (matkap motoru vs.) cereyan çarpma ihtimali yoktur. Boyanacak olan nesneye negatif elektrik yükü verilmektedir. Uygulanacak boyaya ise pozitif elektrik verilmekte ve kendi çevresinde dönen özel bir ağızlık vasıtasıyla atomize edilmektedir. Boya topraklanmış parçanın yüzeyine çengel […]

Püskürtme esnasında boya zerreciklerini çok düşük ve doğru akım yükleyerek topraklanmış parçanın üzerine transferidir. Sistemde diğer elektrikli el aletlerindeki gibi (matkap motoru vs.) cereyan çarpma ihtimali yoktur. Boyanacak olan nesneye negatif elektrik yükü verilmektedir. Uygulanacak boyaya ise pozitif elektrik verilmekte ve kendi çevresinde dönen özel bir ağızlık vasıtasıyla atomize edilmektedir. Boya topraklanmış parçanın yüzeyine çengel şeklinde kuvvet yollarını takip ederek gider. Boya zerrecikleri, zıt kutuplar birbirini çeker prensiplerine göre parça üzerine çekilir. Ancak kendi aralarında aynı kutupta olduklarından birbirlerini iterek homojen dağılımı sağlar. Böylece akıntı ve damlama ihtimalini yok denecek düzeye indirir.

Elektrostatik püskürtme
Elektrostatik püskürtme

Elektrostatik püskürtme tekniğinin bazı avantajları vardır. Bu teknikte kullanılan boyalar kullanıma hazır olarak geldiğinden boya hazırlamak için ayrıca zaman ayrılmaz. Fire çok azdır. Hazır boyanın içine petrol ürünü inceltici sıvılar kullanılmadığı için hem hesaplı hem de güvenli bir sistemdir. Diğer boyalar ve sistemler kadar çalışan kişinin sağlığına zarar vermemektedir. Bu teknikle toz boya ile köşelere ve girintilere ulaşmak kolaydır.

Toz boyada malzeme kullanım verimi % 100’e yaklaşmaktadır. Fazladan püskürtülen toz boya zerrecikleri tekrar geri kazanılarak yeniden kullanım için boyama sistemine döndürülür.

Elektrostatik boyama kabinlerinde dökülen boyalar, filtre altında bulunan elektrikli elek sisteminden elenip depoda toplanır. Depoda bulunan özel akışkan yatak sayesinde toz tanecikleri birbirinden ayrıştırılır ve akışkan bir hâl alır. Depo üzerinde bulunan enjektör vasıtası ile boya depodan emilir ve tabancaya iletilir. Dolayısıyla kabin içinde boya bu şekilde tekrar geri kazanılarak zayiat olmadan kullanılması sağlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    1. Bu mutfakları çok seviyorum, ancak mutfağımı yenilemek istediğimde aşırı uçuk bir fiyat söylediler. Keşke biraz daha ucuz olsa.

    Mobilya ve İç Mekan Tasarımı © 2024