Tabanca ile boya püskürtme

Günümüzde en çok kullanılan yöntemdir. Hemen hemen tüm işletmelerde kullanılabilir yöntemdir. Havasız püskürtme ve elektrostatik püskürtme yeni geliştirilmiş teknikleridir. Püskürtme tekniği ile boya yapmak için ayrı bir atölyeye ihtiyaç vardır. Bu atölyenin iki yönden havalandırılmış olması gerekir. Havalandırmanın biri kirli havayı dışarı atmak için diğeri ise temiz havayı atölyeye almak için kullanılır. Boya atölyeleri 20 […]

Günümüzde en çok kullanılan yöntemdir. Hemen hemen tüm işletmelerde kullanılabilir yöntemdir. Havasız püskürtme ve elektrostatik püskürtme yeni geliştirilmiş teknikleridir. Püskürtme tekniği ile boya yapmak için ayrı bir atölyeye ihtiyaç vardır. Bu atölyenin iki yönden havalandırılmış olması gerekir. Havalandırmanın biri kirli havayı dışarı atmak için diğeri ise temiz havayı atölyeye almak için kullanılır.

Tabanca ile boya püskürtme
Tabanca ile boya püskürtme

Boya atölyeleri 20 °C sıcaklıkta olmalıdır. Atölyeninde ayrıca mobilyaları içinde boyayabileceğimiz kabinler yapılmalıdır.

Püskürtme kabininin içine yeterli büyüklükte yere yakın bir yere vantilatör konulmalıdır. Vantilatörün önüne de temizlenmek ve yenilenmek üzere kolay sökülüp takılabilir perdeler monte edilmelidir. Kabin içindeki perdelerin temizlenmesini kolaylaştırmak için perdelere önce Arap sabunu ya da kireç badana sürülürse perde temizliği kolaylaşır. Tabanca ile püskürtme yapmak için gerekli olan hava basıncının elde etmemizde kompresör denen makineye ihtiyacımız vardır. Hava kompresörleri atmosferden emdiği havayı kapalı bir kaba veya sisteme basarak sıkıştıran makinelerdir.

Kompresör motorunun alt kısmındaki hava deposu hava basıncının aynı düzeyde kalmasını sağlar. Ayrıca havada oluşabilecek suyun hava ile birlikte tabancaya gelmesini engeller. Boya tabancası ile kompresör birbirlerine uzak mesafede olabilir. Bunun için kompresörden borular yardımıyla tabancanın olduğu yere havanın iletilmesi gerekir. Bu durumda da boru içinde havanın neminden dolayı su oluşur. Bu suyun tabancaya gelmemesi için hava filtresinden geçirilmesi gerekir.

Kompresörden gelen hava direk olarak tabancaya verilmemesi gerekir. Borularda biriken su ve nemin giderilmesi gerekir. Ayrıca boyanın kusursuz atılabilmesi için hava basıncının sabit kalması gerekir. Bunun için hava temizleyici ve basınç ayarlayıcısı kullanılır. Tabancaya havanın bu cihazlardan geçerek gelmesi gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    1. Bu mutfakları çok seviyorum, ancak mutfağımı yenilemek istediğimde aşırı uçuk bir fiyat söylediler. Keşke biraz daha ucuz olsa.

    Mobilya ve İç Mekan Tasarımı © 2024